Pages

niedziela, 11 maja 2014

Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką


Nie ma jak to pyszne śniadanko bogate i w białko i zdrowe węglowodany. Szczególnie o tej porze roku, kiedy po zimnym sezonie wszyscy pragną świeżych smaków. 
Twarożek przyrządza się błyskawicznie, jest wyśmienity i zdrowy, idealny na śniadanko dla całej rodziny.



Składniki:
  • 25 dag twarogu półtłustego
  • 5 łyżek słodkiej śmietany
  • 3 -4 rzodkiewki
  • Szczypiorek
  • Sól morska i pieprz świeżo zmielony do smaku.



Przygotowanie
Twarożek rozdrabniamy najlepiej przy użyciu blendera albo rozdrabniacza do warzyw w połączeniu ze śmietaną, wówczas będzie miał ładną kremową konsystencje. Można widelcem ale będzie bardziej grudkowy. Umyte warzywa drobniutko siekamy, dodajemy do twarogu i razem widelcem wszystkie składniki łączymy ze sobą poprzez mieszanie. Ja przygotowałam kanapeczki z pieczywa razowego ale oczywiście można na dowolnym lub zajadać twarożek łyżeczką jest pyszny.

Polecam i życzę smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz