Takie pyszne placuszki to prawdziwe śniadanie
mistrzów. Musicie koniecznie ich spróbować. Naleśniki są puszyste i mięciutki, znacznie
bardziej delikatne niż tradycyjne pancakes, słodkie mimo, że nie ma w nich ani
grama cukru. Cała słodycz pochodzi od serka. Robi je się szybciutko, a jeszcze
szybciej zjada w połączeniu z sałatką owocową i szklanką soku to zdrowe, pożywne
i niesamowicie smaczne śniadanko. Polecam
Składniki na 20 naleśników o średnicy 12 cm
Jeśli to za dużo można zrobić z połowy przepisu ja
akurat robiłam dla całej rodzinki śniadanko. J
- 500g waniliowego serka homogenizowanego, użyłam Jogobelli, ale nie ma znaczenia jakiej firmy.
- 210 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 180 ml mleka
Na sałatkę owocową
2 kiwi, banan, 2 persymony (kaki) Owoce obrać ,
pokroić wg uznania podawać z naleśnikami.
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieścić w misie i dokładnie wymieszać
przy użyciu łyżki. Na rozgrzanej patelni smażyć naleśniki z obu stron na
rumiany kolor. Smażyłam bez tłuszczu na teflonowej patelni do naleśników na
średniej mocy palnika. Ale jeśli używamy innej to należy odrobinę posmarować olejem
by się nie przypaliły i również smażyć na średniej mocy kuchenki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz