|
Półmisek serów, krakersów i owoców |
Planując przyjęcie od razu musimy założyć jakiego rodzaju to będzie party. Od tego czy będzie to przyjęcie na stojąco czy biesiadne party przy stole zależy nasze menu.
|
Jak Sushi - naleśniki z czerwonego barszczu fantazyjnie nadziewane.
|
|
Paszteciki z francuskiego ciasta nadziewane grzybami z cebulką i serem.
|
|
Dwa rodzaje pasztecików z ciasta półfrancuskiego: kwadratowe paczuszki nadziewane kurczakiem z brzoskwinią i serem, podłużne nadziewane smażoną fasolą z marchwią i fetą.
|
|
Połówki jajek gotowanych na twardo ze szczypiorkiem, ogórkiem i czerwona papryką. |
Przyjęcia na stojąco są bardzo praktyczne, umożliwiają zaproszenie stosunkowo dużej liczby gości nawet do niezbyt dużego mieszkania. Bufet z
przekąskami powinien stać pod ścianą albo na środku pokoju by goście swobodnie mogli koło niego się poruszać i nakładać sobie przekąski. Stół powinien być obficie zastawiony potrawami, które z łatwością można nabrać z półmiska.
|
Koreczki na wykałaczkach: od lewej słodki ser z połówkami winogron, krążki wąskiej papryki wyściełane sałatą i wypełnione pastą z krewetek z oliwką w środku ogórek nadziany pastą z krewetek z oliwką. |
Jadłospis przyjęcia tzw biesiadnej kolacji składa się zazwyczaj z 3 lub 4 dań. Jeśli jest to skromniejsza kolacja zaczynamy od podania
przekąsek, następnie zupa w filiżankach lub bulionówkach, potem pieczenie z warzywami, a na koniec deser. Do bardziej wytwornych kolacji dodajemy przystawki, zakąski na zimno i ryby.
|
Plastry ogórka z pomidorem i czerwoną cebulą. |
Żadne z przyjęć nie może odbyć się bez rożnego rodzaju przekąsek słodkich i wytrawnych.
Właśnie tą część menu można tu zobaczyć.
|
Domowe pralinki
|
|
Błyskawiczna sałatka z kurczaka, pomidorów, słodkiego sera, i winogron. |
|
Mini babeczki z półfrancuskiego ciasta, masy budyniowej przystrojone figami, orzechami, rodzynkami w czekoladzie i koktajlowymi wisienkami.
|
|
Słodkie kokosowe kuleczki nadziewane migdałem ala Rafaello |
|
Od lewej: mozzarella z połówkami koktajlowych pomidorów, mozzarella z nadziewanymi oliwkami, feta, kawałek wędliny polówka pomidorka, mozzarella obtoczona w słodkiej papryce z połówkami winogron, kawałki ogórków nadziewane pastą z krewetek, ozdobione połówką oliwki, w środku feta, szynka i ogórek.
Większość potraw nie wymaga osobnych przepisów wystarczą zdjęcia dokładnie opisane, do pozostałych przepisy znajdują się tutaj lub na kolejnych stronach. Niestety niemożliwe jest więcej przekierowań na jednej stronie.
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz