W tym wyjątkowym dniu jakim jest Dzień Ojca specjalnie dla Was Panowie. :)
Bardzo
smaczny i efektowny drink zaliczany do grupy drinków, których nazwa pochodzi od
zdobienia cukrem brzegu szklanki tzw. crusty, czyli skorupy lodowej. Mexico crusta, szczególnie polecam miłośnikom Tequili, choć
w drinku traci ona swój specyficzny smak. Jednakże w połączeniu z wermutem i angosturą tworzy dość
niezwykłą mieszankę smakową bardzo przyjemną dla podniebienia.
Składniki:
30 ml
tequili
20 ml
wytrawnego wermutu
20 ml
soku z cytryny lub cytrynowego
1 chlust
angostury około 10 ml
2
chlusty maraschino
Przygotowanie:
Wszystkie
składniki umieścić w shakerze uzupełnić kilkoma kostkami lodu i kilkanaście
razy wstrząsać. Podawać w szklance lub kieliszku koktajlowym ozdobionym crustą
Crustę
przygotowuje się mocząc szklankę w soku cytrynowym, a potem w cukrze.
Osobiście kiedy przygotowuje kilka drinków na raz, lubię korzystać z blendera, świetnie wszystko wymiesza i rozdrobni całkowicie lód nie trzeba nic odcedzać.
Na
zdrowie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz