Pages

niedziela, 13 lipca 2014

Dip idealny do mięs i potraw z grilla w trzech smakach


Tym razem zapraszam Was do spróbowania nie jednego tylko, aż trzech fantastycznych dipów: chrzanowy, musztardowy z curry, majonezowy z barbecue. Dip jest odpowiednikiem sosu o gęstej konsystencji na bazie majonezu, śmietany lub jogurtu, który będzie doskonałym uzupełnieniem mięsa, wszelkiego rodzaju szaszłyków, potraw z grilla i pieczeni.



1 Chrzanowy:
  • 2 łyżki majonezu
  • ¼ l śmietany
  • ½ łyżeczki soku z cytryny
  • Szczypta soli, cukru, pieprzu
  • 2-3 łyżeczki chrzanu

2 Musztardowy z curry:
  • 100 g majonezu
  • 1 łyżeczka curry
  • 1,5-2 łyżki musztardy

Majonezowy z barbecue:
  • 100 g majonezu
  • 2 łyżki sosu barbecue

Wszystkie sosy wymieszać z wymienionymi składnikami, ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz