Pages

poniedziałek, 22 czerwca 2015

Surówka z marchwi z orzechami



Surówka z marchwi, chyba każdemu jest dobrze znana. Najprostsza z możliwych w połączeniu z jabłkiem jest po prostu pyszna. Ale to zestawienie może być również wykorzystane jako podstawa do innych surówek. Właśnie taką wzbogaconą wersję tym razem polecam. Surówka jest bardzo soczysta i aromatyczna. Połączenie marchwi z jabłkiem i pomarańczą jest doskonałe, a małe cząstki włoskich orzechów urozmaicają jej smak. A tu znajdziecie surówkę z marchwi z brzoskwiniami. Polecam!





Składniki dla 4 osób:

  • około 600 g marchwi
  • 1 duże jabłko
  • sok z połowy cytryny
  • 1 pomarańcza
  • 2 łyżki oliwy
  • 100 g włoskich orzechów
  • szczypta soli

Przygotowanie:
Obieram pomarańczę, kroję na niewielkie cząstki dodaje do niej pokruszone orzechy. Marchew i jabłko obieram i ścieram na jarzynowej tarce. Skraplam sokiem z wyciśniętej cytryny i oliwą, łączę z pomarańczą i orzechami. Do smaku dodaje odrobinę soli i całość mieszam. Surówka gotowa.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz