Pages

wtorek, 20 października 2015

Surówka z kapusty pekińskiej i pora


Surówka z kapusty pekińskiej w połączeniu z porem to pyszny dodatek do drugiego dnia, fantastycznie będzie smakować zarówno z mięsem jak i rybą. Surówka jest bardzo prosta i szybka w wykonaniu, a przy tym smaczna, soczysta i aromatyczna dzięki świeżemu koperkowi i dipowi z majonezu i jogurtu. Polecam!


Składniki:
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 1 por
  • 1 pęczek koperku (może być mrożony)
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki greckiego jogurtu
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz


Przygotowanie:
Kapustę pokroić w miarę drobno, odłożyć do salaterki. Pora ponacinać wzdłuż z 4 stron, tak by powstały długie paski i dokładnie opłukać pod bieżącą wodą (często w środku jest piasek). Następnie posiekać drobno cały por, dodać do kapusty. Koperek drobno posiekać, również dodaż do warzyw.
Majonez wymieszać z jogurtem posolić doprawić pieprzem i wymieszać. Dodać do warzyw i dokładnie wymieszać surówkę by przeszła całym sosem. 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz