Składniki na 4 kotlety:
- 5 jajek ugotowanych na twardo, pokrojonych w drobna kosteczkę
- 1 surowe jajko
- 1 cebula lub 2 szalotki, pokrojona w drobna kosteczkę
- 3-4 łyżki bułki tartej do kotletów
- bułka tarta do obtoczenia
- pół pęczka drobno posiekanej natki pietruszki
- sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Cebulę zeszklić na łyżce oleju. W misce umieścić jajka, bułkę tartą, pietruszkę, surowe jajo i obsmażona cebulkę. Oprószyć dokładnie solą i pieprzem i dokładnie wyrobić masę jajeczną.
Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju po obu stronach na ładny rumiany kolor.
Dodatki
Dip - sos czosnkowy
Kapusta na krótko - tym razem gotowałam ją z niewielką ilością podsmażonego bekonu, była wyśmienita.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz