niedziela, 8 listopada 2015

Mango z jogurtem i musli


Mówi się, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia, powinno być wartościowe i pożywne. Mango z jogurtem i musli to świetna propozycja na lekkie śniadanie. Zbożową mieszankę musli można przygotować samemu lub użyć kupnej, zmielona, podana z musem z owoców i pysznym jogurtem stanowi bardzo smaczny posiłek lub przekąskę w ciągu dnia. Polecam!





Składniki:
Jogurt naturalny 300 g
2 dojrzałe mango
2-3 łyżki miodu wg uznania
1 czubata szklanka musli (użyłam mieszanki kilku zbóż z orzechami i rodzynkami)
na wierzch do każdej szklanki kuleczka winogrona

Przygotowanie:
Musli miksuję na drobne okruszki przypominające ziarenka pisaku
Mango odcinam od pestki nacinam w szachownicę i odcinam wszystkie kawałki do miseczki, po czym znów miksuję na gładki mus.
Jogurt dosładzam miodem i mieszam.

Na dnie szklanki układam warstwę musu, następnie warstwę musli, potem jogurt i kończę warstwą musu. Wierzch wieńczy kuleczka winogrona.

Smacznego!
loading...
Prześlij komentarz