środa, 7 maja 2014

Roladki inne niż wszystkie


Dziś zachęcam do przygotowania smacznych roladek składających się paseczków piersi kurczaka, cukinii i papryki, a wszystko zawinięte w bekonie. Roladki przygotowuje się szybciutko, a potem zapieka dzięki czemu z potrawy pozbywamy się zbędnego tłuszczu.






Składniki:


  • 2 żółte papryki
  • 3 cukinie
  • Jedna pierś z kurczaka
  • 8 plastrów bekonu
  • Przyprawy: sól, pieprz, czerwona papryka, czosnek w proszku, curry



Przygotowanie: 
Warzywa gotować w osolonym wrzątku, najlepiej razem w jednym garneczku. Cukinie wyjąć po 3 minutach, a paprykę po 5 i spłukać zimną wodą. Mięso i warzywa pokroić na podłużne plastry jak widać na zdjęciu. Każdy plaster mięsa delikatnie obsypać mieszanką przypraw. 


Zaczynamy układanie roladek. Na plaster cukinii ułożyć pasmo mięsa, na to paprykę, znów mięso i cukinię. Całość owijamy plastrem bekonu nieco go naciągając by dobrze trzymał roladkę. Gotowe roladki ułożyć na blaszce i wstawić do nagrzanego do 180 st. C. piekarnika na 25-30 minut, aż bekon się zarumieni. Roladki można podawać z ziemniakami lub ryżem albo jak u mnie z zapiekanką z brokułów i makaronu.
Smacznego

loading...
Prześlij komentarz