Tym razem zapraszam Was do spróbowania nie jednego tylko, aż trzech
fantastycznych dipów: chrzanowy, musztardowy z curry, majonezowy z barbecue. Dip
jest odpowiednikiem sosu o gęstej konsystencji na bazie majonezu, śmietany lub jogurtu, który
będzie doskonałym uzupełnieniem mięsa, wszelkiego rodzaju szaszłyków, potraw z
grilla i pieczeni.
1 Chrzanowy:
- 2 łyżki majonezu
- ¼ l śmietany
- ½ łyżeczki soku z cytryny
- Szczypta soli, cukru, pieprzu
- 2-3 łyżeczki chrzanu
2 Musztardowy z curry:
- 100 g majonezu
- 1 łyżeczka curry
- 1,5-2 łyżki musztardy
Majonezowy z barbecue:
- 100 g majonezu
- 2 łyżki sosu barbecue
Wszystkie sosy wymieszać z wymienionymi składnikami, ewentualnie doprawić
do smaku solą i pieprzem.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz