Zdecydowaną zaletą tych maleńkich pyszności jest fakt, że nadzienie jest odzwierciedleniem naszej fantazji, zasobów lodówki i kreatywności. Nie wszyscy lubią eksperymentować, a co za tym idzie nie wszyscy lubią sushi nie jest to nasza kuchnia regionalna. Te przekąski mimo, że złudnie przypominają tą potrawę nie mają z nią nic wspólnego i są rewelacyjne.
SKŁADNIKI:
ciasto naleśnikowe:
- 2 jaja
- 1,5 szklanki mleka
- 1/4 szklanki oleju
- 1 łyżka sosu sojowego
- +/- 2 szklanki mąki
- 1 opakowanie ekspresowego
barszczu
Farsz:
- pasta z krewetek
- tarty ser
- majonez
- sałata
- przyprawy: papryka, czosnek i sól
- marchew
- fasola
- plastry wędliny
- ogórek
- papryka
- pomidor
- szczypior
- plaster łososia
- serek Philadelphia
- nadziewane oliwki
- olej do smażenia
- gęsty jogurt może być grecki
PRZYGOTOWANIE:
Około 1/3 każdego naleśnika posmarować majonezem by dobrze się skleiły. Na wszystkie naleśniki rozsmarować nadzienie, które możemy komponować wg własnego uznania i smaku.
Kilka propozycji:
- serek philadelphia, kawałki łososia, szczypior
- serek philadelphia, szczypior, sałata, pomidor
- serek philadelphia, sałata, ogórek, wędlina
- szynka, ogórek, szczypior, czerwona papryka, marchew przesmażona razem z czarną fasolą, dodatkowo majonez po całości
- cienka warstwa jogurtu, żółty ser, papryka, szczypior, nadziewane oliwki
- cienka warstwa jogurtu,sałata, łosoś, ogórek
- pasta z krewetek, sałata, szczypior
- pasta z krewetek, sałata, nadziewane oliwki, papryka
- pasta z krewetek z dużą ilością posiekanych pomidorów z ogórkiem
Wyszło znacznie więcej sushi, ale niektóre nie doczekały się półmiska zostały wcześniej pochłonięte przez łakomczuchów:) |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz