- 1 opakowanie francuskiego ciasta
- 1 cebula
- 1 papryka
- 1 cukinia
- Mozzarella 2 kulki
- 150 g startego, żółtego sera
- 3 łyżki pikantnego ketchupu
- 2 łyżki oleju do smażenia
- Przyprawy: sól, pieprz, bazylia
Przygotowanie:
Cebulę
pokroić na ćwiartki i na paseczki, paprykę również pokroić na paseczki, a
cukinie na plasterki. Na rozgrzanej patelni
z olejem zeszklić cebulkę, dodać
paprykę, dusić razem 2 minuty i dodać cukinię, dosmażać wszystko kolejne
2-3 minuty do miękkości. Doprawić do smaku szczyptą przypraw i zostawić na kilka
minut do przestygnięcia w tym czasie zajmujemy się ciastem.
Wyłożyć
ciastem blachę, ja użyłam tortownicy, wysmarować spód ketchupem, na nim rozłożyć
pokrojona na plastry mozzarellę, na rozkładamy usmażone warzywa i posypujemy
wszystko serem.
Przygotowana
tarte wkładamy do nagrzanego do 190 st. C piekarnika na 25 – 30 minut, aż ser
się zezłoci i rozpuści.
Przełożyć
tarte na talerz zostawić na 5 minut by ochłonęła z gorączki i podawać. Już
dawno zakochałam się w tartach, nieograniczona możliwość kombinacji i
różnorodnych smaków, niebo w gębie - Spróbujcie sami.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz